eXitData utvecklar, designar, producerar och Saluför lagringsenheter, RAID – SAN system , HBA och Premium kablar gentemot den mycket krävande Foto, A/V & Broadcasting marknaden. Företaget har alltid legat i framkant och har varit först ut med en rad olika High Tech Produkter inom sin nisch.

Vi utvecklar en rad olika kablar också med specialdesign för andra företag, sk OEM även i mindre serier oavsett om det skall vara Vattensäkra eller Vattentäta. Du är välkommen att kontakta oss med dina egna önskemål och behov.

Företagets Kontakt Information

eXitData

Adress: Fannys Väg 3, SE-120 69 Stockholm, Sweden

Öppettider: 9-17 Vardagar

Lördagar: stängt

För mer information kontakta:

info@exitdata.se

Telefon 079-337 07 53

 

Bakgrund 

Vi startade vår verksamhet för över 25 år sedan. Från allra första början levererade vi teknik som förbättrade Prestanda för Mac datorer och att få dessa att sammankopplas mot PC världen. Detta gjorde vi så bra att vi blev ledande företag inom detta segment. Fram till år 2000 utvecklade vi ihop med partners enbart hårdvaruprodukter för Mac och Mac OS. Detta år (2000) togs ett strategiskt beslut att börja designa, utveckla och saluföra A/V hårdvara mot PC & Windows världen också. Denna strategi visade sig vara helt rätt och idag har vi en stor erfarenhet utav bägge världarna.

Vår mission 

Att erbjuda marknadens mest, -innovativa, -Pålitliga, – högpresterande och kostnadseffektiva Storage/Lagringslösningar samt A/V kablage till Foto – A/V och Broadcasting marknaden.

Vår vision 

”Ingenting är Omöjligt” – detta är vår enkla filosofi och genomsyrar vårt tänkande och arbete i det vi gör. Visionen är att vara den Ledande aktören som ligger i framkant inom RAID Storage & Kablage för Foto – A/V & Broadcasting marknaden.

Vår portfölj av Produkter omfattar:

  • Enterprise Storage
  • Server Storage
  • SAN Storage
  • DAS Storage
  • Kabinett
  • I/O Kort
  • A/V Kablage
  • OEM

Vi täcker in allt från singel A/V Lagringsenheter till marknadens mest avancerade Fibre Channel Enterprise Storage med Prestanda över 5000MB/s !  Vi erbjuder enheter med Thunderbolt, PCIe 2.0, Fibre Channel, USB2, USB3, eSATA, Firewire, SAS, iSCSI samt för den som önskar sk ”Combo” enheter med flera olika gränssnitt inbyggt.

Oavsett vilka behov du har så har vi lagring / Storage enheter med en bredd som få andra har och kunskap inom detta.

 

Foto – A/V kablar har vi utvecklad specialdesignade Kablar för tex, Hasselblad, Phase One, Canon, Nikon, Fujifilm mfl.

OEM

Vi designar, utvecklar kablar även för andra företag som har önskemål om olika slags kablar i korta serier eller specialdesign med krav på tex vattentäthet. Ett sådant område är Båtbranschen där användarna har tex sina GPS eller annan elektronik exponerade för vind och vatten.

Vi är fortfarande den enda designern och utvecklaren som lyckats göra USB, Firewire kablar på 20meter.

 

Kvalitet

Vi utvecklar alltid våra produkter för att fungera med de tuffa krav som ställs utav Ljud & Bild branschen. För oss är kvalitetskraven av högsta vikt därför använder vi alltid dom bästa komponenterna som finns. 

När Posten sökte en leverantör som kunde leverera en hårdvarulösning för Postens ”Levandejulkort” var eXitData den enda leverantören som klarade dom tuffa kraven. Levandejulkort är en hemsida där kunden via sin dator fotar Tomten och dennes renar ”live” i hagen uppe i Norra Sverige för att sedan skicka en roligare och mer levande Julhälsning till släkt och vänner.

Fem kameror sände Live dygnet runt med temperaturer ned till -30 grader Celcius. Kraven på tex kablaget som skulle överföra bilderna / filmerna live var närmare 70meter mellan kamerorna och datorerna (70mx5!). eXitData´s HDMI kablar var dom enda som klarade dessa extrema temperaturer och att kunna sända i HD kvalitet.

Våra HDMI kablar klarar temperaturskillnader mellan -30 till +70° C i full HD och har patenterade kontakter med inbyggd låsmekanism.

Kablar är vår produktgrupp som växer mest och mycket av detta beror på att allt fler användare har upptäckt skillnaden med våra Premium kablar jämfört med andra på marknaden. Vi har varit först med att utveckla, bygga och leverera tex 10, 15 samt 20meters Firewire/USB/DVI-D/HDMI kablar. Vi är fortfarande den enda tillverkaren som utvecklat en 10meters Firewire 800 kabel som är speciellt framtagen just för Hasselblads nya H5D & H4D superkamera. Detta innebär att fotografen kan stå 10meter ifrån själva objektet och skjuta in bilden direkt in till datorn för redigering. Glöm det tråkiga med att spara stora bilder på minneskort som sedan skall laddas ner till datorn via en långsam kortläsare.

DVI-D Dual Link kablar med 8 lagers avskärmning och längder upp till 20meter med högsta överföringshastighet och upplösning är fortfarande något vi är ensamma om.

USB2 kablar har en maxlängd på 5meter enligt all teknikpraxis. eXitData är som första utvecklare och tillverkare först med att ha både 10 & 20 meters USB kablar. Detta innebär för användaren att man kan ha sin USB enhet upp till 20meter ifrån själva datorn. Dessa kablar används bla av Försvaret, Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI), SAAB Space, Karolinska Sjukhuset, MAS, Sahlgrenska samt de flesta andra Svenska Universitetssjukhus.