Händelser

 

2014-02-10

eXitData satsar på att bli den leverantör som har högsta kvalitet och största utbudet utav Hårddisk Kasetter och Kabinett för intern inbyggnad.  Under den närmaste 6 månaders perioden kommer vårt utbud utav interna HDD kasetter vara över 35st olika enheter. Från singel till RAID kasetter. Samtliga enheter bygger på den Patenterade “Non Scratch” teknologing som gör att Hårddiskars SATA eller SAS kontakter INTE skrapas sönder. Detta är en Unik funktion som endast eXitData´s samtliga enheter har.

 

4 x 2,5″ SAS eller SATA I / II / III diskar på 9,5 eller 12,5mm. Tar endast upp 1st 5,25″ plats. Låsbara fack, HotSwap. Diskarna glider in i facken utan en enda skruv. Helt i stål för bästa kvalitet och stabilitet. Pris 698kr (ex moms)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1×3,5″ + 1x 2,5″ HDD kasett. Denna HDD kasett klarar både 3,5″ SAS/SATA och 2,5″ SAS/SATA diskar. Inga skruvar, HotSwap. Kommer även med 2st USB3 eller USB2 portar i fronten. Grym enhet med vår Patenterade Non Scratch teknologi.

Pris från 319kr (ex moms)

 

 

 

 

Har du ont om HD platser? En ledig PCI plats räcker för att du skall kunna expandera din dators lagringskapacitet i det oändliga. 2,5″ SAS / SATA diskar med 6G stöd.

 

Pris: 179 kr (ex moms)

 

Marknadens bästa PCI Hårddisk kasett. HotSwap, Patenterad Non Scratch SATA teknologi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-01-31

Under NAB mässan i Las Vegas kommer vi att visa upp en vass Storage Enhet för Video Redigering. Baserad på PCIe 3.0 generationen har denna enhet 2x mer bandbredd än Thunderbolt 2.0.

Det bästa av allt är att enheten är kompatibel och uttnytjar fullt ut dom nya 12Gb/s Hårddiskarna vilket innebär Prestanda på ca 9000MB/s.

 

Enheten är både en DAS och SAN enhet som kan anslutas till  ExaSAN med upp till  40G SAN Bandbredd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-12-12

 

eXitData Släpper under början av 2014 en HA Appliance för att användare skall kunna ansluta sina PCIe Storage enheter till ett Enterprise FC Nätverk. Produkten som kommer att heta H2A är helt kompatibelt med PCIe 1.0, 2.0 & 3.0

Stödjer Mixad miljö av Macar, WIndows eller Linux. Även Kompatibel med Apples Kommande MacPro.

H2A – Din länk för att blanda PCIe Enheter direkt mot ett Enterprise FC nät. Enklaste och mest prisvärda sättet att utöka sin kapacitet.

 

 

 

 

HA Appliance – H2A: Anslut kvicka PCIe 1/2/ eller 3.0 Storage enheter mot ett FC nät utan begränsningar.

Mer information kommer snart.

 

 

2013-10-04

 

 

Vi är snart klara för levernas utav ThunderRAID Duo. Hårdvarubaserad Dual Thunderbolt Lagringsenhet med plats för upp till 6TB ( i dagsläget). En smidig enhet för dig som i främsta hand arbetar med A/V och vill ha bra kapacitet gällande lagring samt prestanda och med RAID säkerhet.

 

ThunderRAID Duo

 

 

Med ThunderRAID Duo kan du välja SSD, SATA eller en Mix utav dessa. SuperPrestanda med säker back up.

Finns snart för Leverans.

Snyggaste och bäst ventilerade Thunderbolt enhet. Perfekt till MacBook eller Macmini

 

 

 

 

 

 

 

2013-06-28

Vi arbetar med att ta fram en 20G SAN enhet för Apples Helt Nya kommande Mac Pro. Vi kommer att visa upp denna enhet på IBC mässan i Amsterdam som pågår mellan 13-17 September 2013. Du är välkommen att besöka oss för ett personligt möte och demonstration. Kontakta oss gärna.

 

 

 

2013-03-28

 

Vi går mot en spännande vår. eXitData kommer att släppa en rad olika I/O kort för MacPro datorer. För dig som saknar USB3 Superspeed och är MacPro användare kommer nu att kunna boosta upp din Mac rejält. 20Gb/s  (4×5 Gb/s)

 

Med 4st oberoender kanaler får du upp till 20Gb/s i Prestanda. USB3 när den är som bäst.

Passar alla MacPro med en ledig PCIe plats

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi släpper även ett SAS PCIe x8 kort för MacPro med stöd även för Thunderbolt.

 

 

PCie x8 = 40Gb/s

2st SFF-8088 anslutningar

8st externa SAS/SATA diskar kan anslutas

MacPro = 100%

Thunderbolt stöd !

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-03-20

eXitData har skrivit distributionsavtal med VinPower Digital för distribution i Norden. Detta innebär en spännande komplettering till eXitData´s produktlinje utav högkvalitativa IT produkter som underlättar vardagen för användaren. VinPower är världens främsta utvecklare utav HDD kloningsmaskiner, CD/DVD/Blue Ray/ Nätverks Duplikatorer, Label flash duplikatorer, Flash MInne kloningsmaskiner, Auto Loaders mm.

 

Duplikatorer för Xerox i olika utförande, CD/DVD/Blue Ray, Label Auto Loaders, Flash minne dupliktors, HDD Kloning, mm

 

Vi kommer löpande att fylla på med mer information på vår hemsida om dessa nya spännande produkter. För dig som arbetar med Prepress, tryckeri, Musik, A/V, Foto, mm, kommer nu att få tillgång till produkter som underlättar ditt arbete markant och möjliggör säkra kopior för distribution.

 

 

 

 

 

 

 

 

Givetvis duplikatorer med full stöd för Mac också.

 

 

2013-02-08

Under andra kvartalet 2013 släpper vi världens minsta 8 Bay RAID Storage DAS enhet som även kan anslutas till ett SAN. Denna enhet klarar SAS / SATA & SSD diskar och ger upp till 40 Gbps i överföring.

 

 

 CompactRAID – 8 Bay enhet

 Hårdvaruraid motor =Många raid nivåer

 Kablar upp till 100meter !

 Upp till 15TB i RAID 5

 Snygg – AL konstruktion rakt igenom

 Liten: 265 x 175 x 87 mm (!)

 får lätt plats i en väska eller ryggsäck)

 PCIe 2.0 = 20Gbps, Även som Dual = 40Gbps

 Mac, Windows, Linux direkt ur boxen!

 

 

 

 

Prestanda är Skrämmande bra !

Detta är sk Real World Test med AJA.

 

OBS! Du kan ställa enheten upp till 100m ifrån själva arbetsdatorn/servern !

 

 

 

 

 

2013-01-22

 

eXitData kommer snart att visa upp en rad olika Storage system för Post & Broadcasting med möjlighet att ha ett 20G eller 40G SAN system utan behovet utav Fibre Channel!

 

 

 

eXaSAN:

20G eller 40G SAN utan FibreChannel för Post & Broadcasting produktion.

Detta är marknadens smartaste system för små till medelstora produktionsbolag inom A/V industrin.

Snabbare än Fibre Channel och Thunderbolt (4ggr snabbare) och stabilt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetar du med senaste Mac OS X Lion och vill ha ett SAN system, kan vi berätta att eXaSAN är 100% Mac Kompatibelt. Det bästa är ändå att systemet även är kompatibelt med Windows, Linux och Unix så det spelar ingen roll om du har en blandad IT miljö.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-01-07

 

Under Vecka 2 är vi på RoadShow Turné och visar upp våra Nya Thunderbolt 10G Hårddiskar, Thunderbolt RAID system, samt lite annat kul som snart kommer att visas upp på vår hemsida.

 

Vänligen Notera: Med anledning av denna RoadShow kan vi inte svara dig lika fort som vi brukligt gör. Vi hoppas att du har förståelse för detta.

 

 

 

 

 

2012-11-23;.

 

Vi arbetar med att ta fram ett nytt litet hårddiskkabinett med plats för 8st 2,5″ diskar. Enheten är främst tänkt för profesionella användare inom A/V och Foto som kräver en pålitlig och rejäl snabb enhet och som inte upptar allt för mycket plats. Alla diskar är HotSwap och hanterar även 6G prestanda.

 

 

 

 

2012-09-19

 

Vi är snart redo med en Aktiv USB3 SuperSpeed kabel med 5Gbps i Prestanda som hanterar längder över 8meter. Du kommer nu kunna placera dina USB3 Enheter längre än 2meter som varit begränsningen hittils.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012-09-18

Vi kommer inom snart börja leveranserna utav vår nya portabla Mini hårddisk för Mac & PC användare som arbetar med Audio/Video & Foto. Disken har Combo Interface med pålitliga FW800 samt USB3 SuperSpeed med 5Gbps i prestanda. Disken är i AL rakt igenom och antagligen den enda i sitt slag på marknaden med inbyggd AV/På switch.

MiniSpeedy Combo FW800+USB3

 

 

2012-03-26

Vi kommer att släppa en helt ny serie Hårddisk boxar med både 3,5″ och 2,5″ i en och samma enhet. För bästa skydd av dina “lösa” hårddiskar och för att enkelt kunna sortera dom i ordningsföljd. Mer information kommer att läggas upp under länken Nyheter måndagen 2:a April.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012-03-21

Vår nya Portabla Hårddisk Speedy-Mini A/V Hybrid har nått filöverföringshastigheter på 290MB/s!. Disken är en Hybrid SSD på 750GB och har 7200rpm och 8GB SSD vilken gör den till en av marknadens vassaste portabla diskar. Den är utvecklad i främsta hand för proffs fotografer, Musiker och Video anvädare.

 

 

2012-03-15

Marknaden för Videoövervakning går in i ett Generationsskifte. Allt fler övervakningsföretag går över från Analog till Digitala system. Både lagkrav och kapacitetskrav påskyndar det hela vilket innebär att Storage Marknaden kommer att öka. Fler filmer måste lagras längre (lagkrav), kamerorna blir skarpare med allt högre upplösningar mm, vilket medför större behov av lagringskapacitet. Denna Information måste dessutom i allt högre grad vara tillgänglig och ha en infrastruktur som ett Storage Area Network (SAN), med mycket Höga Prestanda, Skalbarhet och pålitlighet.

eXitData släpper fler och fler Storage Enheter för RAID, SAN som är framtaget för just Video övervakning.

 

 

2012-02-29

Vi har startat Samarbete med en av världens mest renommerade leverantörer av SAN system. Vi kommer under Mars månad att visa upp och släppa en rad olika Storage Enheter för dig som arbetar med avancerad Video Redigering både för Mac & Windows plattformen. Se mer under länker “Nyheter”.

 

2012-02-06

Ny HD Dockningsstation  med plats för 4st diskar

 

Vi arbetar på att under v9-10 släppa en helt ny Hårddisk docknings station med fullt Klonings stöd! Denna nya docka hanterar 4st diskar samtidigt och kan Klona flera diskar på samma gång utan behovet av att anslutas till en dator. Klarar SSD samt Alla 2,5&3,5″ SATA I/II diskar. High Speed USB samt eSATA ger blixtsnabb överföring och du kan ansluta upp till 12TB samtidigt. OTB (One Touch BackUp) funktion finns inbyggt och LED indikatorer som visar vad som händer och enheten är PC & Mac Kompatibel. Preliminärt pris ca 1,195kr (ex moms) med moms1,494kr

För mer information kan du Ringa oss redan nu på telefon 031-7482250.

 

 

 

 

 

 

2012-01-26

CinqRAID vårt nya kommande RAID

eXitData kommer att utöka sitt sortiment av lagringsenheter för Video/DV och Fotoproffs med ett antal nya enheter som kommer att ha quad interface och tripple interface. En av dom nya lagringsenheterna är ett 5 torns RAID system med utsökta prestanda samt lägre pris som normalt inte brukar finnas i den kategorin av lagringsenheter.

Prestanda är som bäst på 5Gbps! Quad interface innebär eSATA-USB3-Firewire 800 + Firewire 400. Firewire är i dagsläget bästa interfacet för DV och för Mac användare är det bara att ansluta kabeln och tuta o Köra. RAID 0,1,3,5, JBOD och ett ca pris från 4.500kr (ex moms)

(vi reserverar oss för prisjusteringar)

 

2012-01-16       Hårdiskskydd

 

Hårddisk Skydd: 

eXitData kommer att ta fram Hårddisk skydd för “råa” diskar. I takt med att våra kunder utökar sin lagringskapacitet sparas mer och mer på hårddiskar som är löstagbara eller så har man skapat back up och Master diskar. För att vara säker på att man inte skadar dessa genom Elektrostatiskt, där all information skadas behöver man ha diskarna väl förvarade och mer stötsäkra. Vi kommer att ha skydd för 2,5″ samt 3,5″ diskar. Perfekt för dig som varit orolig och inte vetat hur man skall förvara sina “råa” diskar när de inte används.

 

 

 

 

2011-01-20

Efter att ha lyckats med Projektet Levandejulkort fick vi blodad tand och skall nu att ta fram en ny design för HDMI kablar på hela 60meter! I labbet just nu är det sluttester för kablar som är 60meter långar och med HDMI version 1.4. Dessa kablar är av sk Aktiv typ och har inbyggd PCB.

Prestanda är 10,2Gbps och stöd för 3D samt Blu-ray 3D, 1080p och högre samt full support för Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio 5.1&7.1.

 

 

 

2010-12-06:

Nedanstående projekt gick över förväntan.Kunden var Posten och deras satsning på att kunna skicka Levande Julkort Live direkt från Tomtens Hage.

 

 

Vi arbetar på ett Projekt med en av Sveriges Främsta Filmteam för att överföra filmen direkt in till datorerna via HDMI. Avstånden är ca 70 meter mellan objekten och datorerna och totalt används 5 kamerateam. Filmen spelas in i Funäsdalen med temperaturer ned till -25 grader Celcius.

eXitData har blivit utvald som leverantör av företagatets specialdesignade HDMI kablar som är på hela 20meter och företagets helt nya HDMI Boosters. Som du förstår är kraven på kvalitet shyhöga för att det hela skall fungera.

 

Vi kommer att uppdatera med mer info om detta projekt.