“DVI-D DUALLINK 10M”

“DVI-D DUALLINK 10M”

280.00 kr Exkl. Moms 140 kr Exkl. Moms

Compare
Artikelnr:3901.
Product Description

DVI-D Duallink 10m

DVI-D 10m
DVI-D 10m DualLink kabel

DualLink DVI-D 10meters SuperPremium kabel

10meters DVI-D DualLINK SuperPremium kabel

Vad är DVI ?

DVI stör för Digital Visual Interface och ibland kan det även stå Digital Video Interface. DVI är en populär digital anslutningstyp för överföring av Video (rörliga bilder)för att maximera kvalitén. Det finns ett antal olika standarder inom DVI för överföringen, dvs olika DVI-kontakter. Dessa är följande:

DVI-A som innehåller enbart analoga signaler

DVI-D som innehåller enbart digitala signaler

DVI-I som innehåller förutom de digitala signalerna även analoga.

Den som ger bäst prestanda är den heldigitala DVI-D typen och den finns i 2 varianter.
1) Singel Link konstruktion
2) Dual Link konstruktion

Dual Link konstruktionen är vida överlägsen i kvalitet men är också (tyvärr) mycket dyrare att producera och mer komplex konstruktion med följd att de flesta struntar i att försöka konstruera en kabel med Dual Link teknik utan levererar en Singel Link konstruktion med alla dess nackdelar.

För bästa High Definition bild

Det hjälper inte att du har inhandlat världens bästa Platt TV, LCD monitor eller projektor för att tex kunna spela de coolaste spelen på marknaden eller se High Rez actionspäckade filmer eller arbeta i komplicerade 3D ritningar.För att erhålla knivskarp bild med klara naturliga färger måste kabeln som överför signalerna vara av rätt digital konstruktion. En vanlig analog kabel kan inte ge en ren högupplöst bild med en superskarp bild.
eXitData´s Mega DVI800 DVI-D kablar ger det du förväntar dig utav en High Resolution upplevelse. Mega DVI800 vågar vi påstå är en av de allra finaste, om inte de bästa DVI-D kablarna som finns på marknaden idag.

För Macanvädare
Mega DVI800 är perfekt för dig som vill ha ett långt avstånd mellan din Mac och Apple Cinema Display (eller andra skärmar med DVI). Du kanske tom vill ansluta din Mac till en HDTV-skärm 10m ifrån Macen!

Givetivis levererar Mega DVI800 24 bitars digital RGB signal för varje bildpunkt så din Mac är i goda händer med förväntad kvalitét.

Varför Mega DVI800
eXitData var den första tillverkaren att designa, konstruera och bygga riktigt långa DVI-D kablar. Vi var först med tex 20meters DVI-D kablar med topprestanda och en oslagbar kvalitet.

eXitData´s Mega DVI800 DVI-D kablar är av SuperPremium kvalitet och har en konstruktion om vi skall vara lite osvenska och säga "bäst".

Att konstruera korta kablar med Ok signalöverföring klarar många. Att konstruera upp till 20meters DVI kablar med kvalitet ställer helt andra krav och tekniskt kunnande.

Dual Link Konstruktion
Mega DVI800 är till att börja med av Dual Link konstruktion. Denna konstruktion är ytterst viktigt för att kvalitén skall bibehållas vid långa avstånd. Att använda en Singel Link konstruktion vid långa kabellängder innebär en mycket större risk för störningar i form av stikiga pixlar, skakningar eller helt enkelt en svart bild.
För att kunna erhålla högsta möjliga upplösning från DVI teknologin måste konstruktionen vara av DVI-D Dual Link 24-pins konstruktion.

Mega DVI800 kablarna ger en maximal upplösning på 2048x1536 på tex en LCD monitor i 60-Hz och en överföringshastighet på upp till fantastiska 9,9Gbps. Vidare är dess konstruktion dubbla (2X) TMDS på 165 MHz, dvs hela 330 MHz jämfört med en Singel Link som endast kan ge 165 Mhz som mest. På ren Svenska ger Mega DVI800 en dubblering av effektiv transmissions signal och prestanda av själva signalkvalitén i jämförelse med motsvarande Singel Link konstruktioner

Som jämförelse kan vi nämna att en Singel Link konstruktion som används av de flesta andra aktörerna på marknaden har en max upplösning på 1920x1080 i 60-Hz LCD monitor och är EJ kompatibel med andra Dual Link enheter!!

Andra skillnader

Mega DVI800 Dual Link har Guldpläterade kontakter invändigt som ger en helt överlägsen kontaktyta med stabilare överföring. Mega DVI800 har en digital transmission på upp till 9,9Gbps för att klara även det tuffaste arbetet.

Mega DVI800 är precissionskonstruerad med 28AWG-OFC (syrefri)koppar rakt igenom med en unik supertjock trippelavskärmning som eliminerar EMI/RFI interferens. Det sitter dubbla (2X) magnetavskärmare med olika frekvensområden och dess ändar är extra förstärkta för att inte kunna vridas i sin egna axel och orsaka fel. Själva kontaktdonen är "fastsvetsade" i Aluminium med ett skyddande lager av PVC Foam som förutom att det ger extra avskärmming även är skönare att hålla i.
Mega DVI800 är dessutom bakåtkompatibel med DVI-D konstruktioner av singel link typ vilket gör att du som användare har en större nytta av dessa Premiumkablar jämfört med andra konstruktioner.